dierenarts met ervaring met fretten???

  • Christine

    Hallo,

    Mijn fretvrouwtje van nu ongeveer 9 maanden is loops geworden en nu begrijp ik uit het frettenboek en van de vele info die ik op het internet heb gevonden dat het het beste is haar zo snel mogenlijk te laten castreren, ze is nu ongeveer 3 dagen loops.

    Ik heb direkt contact opgenomen met mijn dierenarts om een afspraak te maken, maar uit het gesprek dat ik met hem had, maakte ik op dat hij niet veel ervaring heeft met fretten, hij wil haar niet castreren terwijl zij loops is en zegt tegen mij dus dat ik moet wachten totdat haar loopsheid over is, volgens mijn info is dit niet juist en moet ik haar juist zo snel mogenlijk laten helpen daar zij anders ziek zou kunnen worden.

    Mijn vraag aan jullie is eigenlijk of jullie misschien een dierenarts weten die ervaring met fretten heeft, liefst in de buurt van Amsterdam/Pumerend!!

    En mocht mijn dierenarts toch gelijk hebben dan hoor ik dat ook graag van jullie!!

    Alvast bedankt!

    Groet Christine

  • ineke a

    hoi christine,

    op verschillende frettensites, oa van stichting de nederlandse frettenclub staan adressen van dierenartsen, misschien moet je daar ff zoeken. Succes, Ineke A

  • marjolein

    hoi cristine

    je hebt gelijk hoor

    wachten tot het vanzelf over gaat kan soms zelfs de fret fattaal worden

    de loopsheid duurt te lang

    ook is het grote onzin om te wachten omdat juist als ze loops zijn alles veel makkelijker te vinden is (alles is vergroot)

    jou twijfels zijn dus meer dan terecht (een hormoon injektie is ook geen optie, fretten kunnen daar zelfs van overlijden)

    als je naar de pagina http://tip.nu/FerretsFriendForever gaat dan vind je onder het kopje “dierenartsen” een enorme lijst met dierenartsen die wel ervaring hebben met fretjes

    zeker omdat dit een vrouwtje betreft (operatie is veel zwaarder dan die van de mannen) is het wel verstandig om een goede te vinden

    zoals je zelf ook in de boeken leest moet je niet te lang meer wachten

    hoe langer ze loops blijft deste meer verzwakt ze

    als je nog meer wilt weten kan je me altijd mailen

    vind je niks op die lijst dan wil ik ook nog wel even voor je rond vragen

    groetjes marjolein en de 7 frettenmonsters

  • natascha verra

    hallo christine,

    ik heb zelf geen verstand van fretten, maar de da waar ik altijd met mijn konijnen kom is volgens mij gespecialiseerd in fretten. ook hangen er van diverse frettenclubs allemaal folders in de wachtkamer (maar dat zegt op zich niet veel). uit mijn hoofd dacht ik dat er wel in de gouden gids bij stond dat ze een specialisatie in fretten heeft.

    ze zit in purmerend:

    * Dierenkliniek Grevelingenmeer

    M.S. Stooker

    Y.C.J. Kersten

    Grevelingenmeer 177

    1447 AM Purmerend

    tel: 0299 64 8000

    ma-vr: 13.00-14.00 uur

    19.00-20.00 uur

    za : 12.00-13.00 uur

    en volgens afspraak

    met vriendelijke groet, natascha verra

  • M. Cartledge

    Zoals je misschien weet, is een fret op veel punten te vergelijken met een kat.

    Allereerst, een vrouwelijke fret steriliseer je.

    Volgens mij heeft je dierenarts gelijk wat betreft het wachten tot na de loopsheid. Op het moment van loopsheid is de hormoonhuishouding van je fret gigantisch aan het werk. Op het moment dat je wacht tot na de loopsheid is het binnenin allemaal wat rustiger en verloopt de operatie gemakkelijker.

    Mocht je toch twijfelen, neem dan eens contact op met Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daar zitten verschillende specialisten op het gebied van fretten.

  • ineke a

    Hallo,

    het probleem met een fret is, dat in tegenstelling tot de kat, de loopsheid pas overgaat als ze gedekt wordt, maw je kunt niet wachten tot de loopsheid voorbij is, want die blijft doorgaan tot na de dekking. De fret zal dus tijdens de loopsheid gesteriliseerd moeten worden, of gedekt worden door een gesteriliseerde mannetjesfret. Zo niet dan zal de fret loops blijven, wat uiteindelijk een beenmergdepressie, en zelf de dood kan veroorzaken. Zaak is dus om een goede dierenarts te zoeken, die verstand heeft van fretten, want de dierenarts die Christine had heeft dus duidelijk niet genoeg ervaring met fretten. Als de fret gesteriliseerd (eigenlijk gecastreerd ) wordt tijdens de loopsheid, zijn de baarmoeder en eierstokken iets vergroot en daardoor gemakkelijker te vinden. Er zijn tussen fretten en katten dus wel degelijk verschillen. Wat wel overeenkomt is, dat de eisprong pas plaatsvindt tijdens de dekking. Groet, Ineke A

  • marjolein

    allereerst stereliceer je een fret niet (dit betekend de eierstokken afklemmen zodat ze ontvruchtbaar is, dus blijft ze nog loops)

    een fret castreer je dus

    juist omdat alles (eilijders ed.) vergroot is tijdens de loopsheid is het een stuk makkelijker werken

    kortom niet wachten

    als je wel zou wachten dan zou het betekenen dat je een grote kans hebt dat het vrouwtje toch nog bezwijkt aan beenmerg depressie

    ik weet niet waar jij je kennis vandaan haald maar die mag nog wel even bijgespijkert worden

    een fret lijkt inderdaad met veel dingen op een kat maar zeker in dit geval dus niet

    als je je fretje dood ziek wilt maken dat moet je het dus zo doen als jij beschrijft

    groetjes marjolein en de 7 monsters