Wild zwijn (docu)

  • Xandra B.

    http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375162

    Liever een stukje wild zwijn dan een stuk vlees uit de bio-industrie!

  • <Elysa>

    Nou het duurde me veel te lang allemaal, maar een wild zwijn eet ik ook hoor vooral rond deze tijd zijn ze in bijna alle restaurants te krijgen en met een rode wijn saus erbij mmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. En eerlijk gezegd denk ik er niet over na hoe die geleefd heeft maar met bijvoorbeeld kippen weer wel en ook met ganzenlever en met kreeften en kikkerbilletjes dat eet ik allemaal NIET.

  • Xandra B.

    Kreeft kun je gerust eten,hoor.

    Het levend in een pan kokend water doen is een goede manier om dat soort dieren te doden.

    En ook NORMALE ganzenlever kun je gewoon eten.

    (foie gras niet,want daar worden de ganzen (en ook vaak eenden) voor volgepropt en gefixeerd in een krappe kooi)

    Kikkerbilletjes worden inderdaad op een vreselijke manier verkregen; die worden er bij een levende kikker afgehakt,

    waarna de rest van de kikker dood mag creperen.

  • <Elysa>

    Hebben kreeften volgens jou dan geen gevoel?:S

  • Xandra B.

    Jawel,maar de hersenen (en dus het bewustzijn) zijn zo snel uitgeschakeld,dat het dier geen tijd heeft om te lijden.

  • <Elysa>

    Nou dat is een hele geruststelling maar ik eet ze toch liever niet.